Felrobbant a focivébén puffogtató petárdagyár

Vágólapra másolva!
Felrobbant vasárnap az az ausztrál petárdagyár, amely a 2002-es dél-koreai-japán világbajnokságra szállított pirotechnikai eszközöket. A Sydney-től 160 kilométerre északra fekvő gyárban történt robbanás ötven környező épületet döntött romba.
Vágólapra másolva!

Robbanások ráztak meg vasárnap egy petárdaüzemet Ausztrália keleti részén, a detonációk közel ötven környező épületet döntöttek romba, illetve rongáltak meg.

A Sydney-től 160 kilométerre északra lévő Wallerawangban legalább tíz házból kiköltöztették a lakókat, mert az ismétlődő robbanások veszélyeztetik a környéket, és tűz is keletkezett a gyárépületben.

Helyi beszámolók szerint a robbanások döreje 30 kilométerrel távolabb is hallható volt. A robbanás idején munkás nem tartózkodott az üzem területén, de a hatóságokkal egyelőre nem zárják ki annak a lehetőségét, illetéktelenek bejutottak a gyár területére. A vizsgálatok szerint az első detonáció egy olyan szállítókonténerben történt, amelyben tűzijátékokhoz használatos petárdákat tároltak.

A Howard and Sons Fireworks gyár korábban több kiemelkedő nemzetközi eseményre, mint például a 2002-es dél-koreai-japán rendezésű labdarúgó-világbajnokságra szállított pirotechnikai eszközöket.