Magyar turistát gyanúsítanak gyilkossági ügyben

Vágólapra másolva!
Új-Zélandon őrizetbe vettek egy 29 éves magyar turistát. A férfi ellen eredetileg súlyos testi sértés miatt emeltek vádat. Az áldozat, egy idős férfi belehalt a sérüléseibe, ezért a rendőrség már gyilkosság gyanújával nyomoz.
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe vettek egy magyar turistát Új-Zélandon. Az ügyben később a rendőrség gyilkosság gyanújával indított nyomozást - írta kedden egy helyi újság internetes honlapja. A The New Zealand Herald beszámolója szerint a rendőrséget szombaton hívták ki egy lakóházhoz Onehunga településen, ahol a földszinten egy erősen összevert idős férfira bukkantak, a felső szinten pedig a 29 éves fiatalemberre.

A magyar férfit a hatóságok őrizetbe vették és súlyos testi sértés miatt vádat emeltek ellene. Hétfőn az aucklandi körzeti bíróságon kihallgatták, de nyelvi nehézségek miatt kedden újabb kihallgatást tartottak. A férfi csütörtökig őrizetben marad, amikor döntenek arról, hogy óvadék ellenében szabadlábra helyezhető-e. Az áldozatot, a 69 éves Ronald Brownt még szombaton egy aucklandi kórházba szállították, ahol hétfő este meghalt - írta az új-zélandi lap. A rendőrség azóta már gyilkosság gyanújával folytat nyomozást. A hatóságok ki akarják hallgatni egy bár üzemeltetőjét is, ahonnan értesülések szerint az áldozat péntek este egy fiatalember társaságában távozott.

A Magyar Távirati Iroda érdeklődésére az ausztráliai magyar nagykövetségen megerősítették, hogy őrizetbe vettek egy magyar állampolgárt.