Tizenhétre nőtt az az algíri merénylet ENSZ-áldozatai száma

Vágólapra másolva!
Tizenhétre emelkedett az algériai pokolgépes támadásban meghalt ENSZ-alkalmazottak száma - közölte pénteken a világszervezet szóvivője. Az ENSZ pénteken közölte: az áldozatok között 14 algériai, egy dán, egy Fülöp-szigeti és egy szenegáli állampolgár volt.
Vágólapra másolva!

Marie Okabe szóvivő azt is elmondta: továbbra sem tudnak semmit többekről, akik az algíri ENSZ-épület romjai alatt rekedtek. Csütörtökön a szóvivő még azt közölte, hogy tizenegy ENSZ-alkalmazott halt meg a merényletben, és öt ember sorsa ismeretlen.

A mentők csütörtökön befejezték a túlélők utáni kutatást. Az algériai belügyminisztérium szerint az algériai legfelsőbb bíróság és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága előtt elkövetett keddi kettős merényletben 37-en haltak meg. A támadás elkövetését az al-Kaida észak-afrikai szervezete vállalta magára.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár közleményben fejezte ki szolidaritását az algériai néppel.

A keddi támadás a második legsúlyosabb merénylet volt, amelynek az ENSZ volt a célpontja. 2003 augusztusában Bagdadban 22 ENSZ-dolgozó, közöttük Sergio Vieira de Mello, az ENSZ-főtitkár iraki különmegbízottja vesztette életét pokolgépes merényletben.