Teherautóval ütközött a francia szuperexpressz

Vágólapra másolva!
Sorompók közé szorult teherautóval ütközött össze egy TGV-szerelvény Párizs és Genf között szerdán. Az érintett szakaszon a francia szuperexpressz csak a szokottnál lassabban haladhat, de így is kisiklott az ütközés erejétől. A teherkocsi sofőrje meghalt, a szerelvény 33 utasa és a vezetője megsérült.
Vágólapra másolva!

Összeütközött egy teherautóval a TGV francia szuperexpressz egyik szerelvénye. A baleset Párizs és Genf között történt egy vasúti átjáróban. A teherautó vezetője meghalt, 34-en könnyebben megsérültek.

"Nem sokkal azután, hogy a TGV elindult Bourg-en-Bresse-ből Genf felé, s már óránként mintegy 100 kilométeres sebességgel haladt, előtte egy szintbeli kereszteződésben, nyitott sorompónál a sínekre hajtott a szállítójármű, amely azonban valamilyen okból nem tudott lehajtani a vágányokról. A sorompók lezárultak, és közrefogták a járművet" - mondta Pascal Gauci, a helyi prefektúra kabinetigazgatója.

A baleset 9 óra 20 perckor történt egy olyan pályaszakaszon, ahol a TGV a szokottnál csak lassabban haladhat. A mozdonyvezető fékezett, de nem tudott idejében megállni. A szerelvény eleje az ütközéstől kisiklott. Három sérültet kórházba szállítottak - köztük a mozdonyvezetőt -, a többieket helyben látták el. A vonaton 160 utas sértetlen maradt.