Clinton Bush elnökhöz hasonlítja vetélytársait

Vágólapra másolva!
Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt-aspiráns egy csütörtöki iowai kampányrendezvényen arra utalt, hogy vetélytársai külpolitikai téren tapasztalatlanok, nem lennének eredményesebbek George Bush elnöknél.
Vágólapra másolva!

A volt first lady két héttel az Iowa állambeli jelölőgyűlések előtt figyelmeztette a szavazókat: csak megfelelő külpolitikai tapasztalattal rendelkező politikusra voksoljanak.

Nyilván a népszerűségben szorosan a nyomában levő Barack Obama szenátorra gondolt, amikor kijelentette, nem volna bölcs, ha az amerikai elnök Irán és egyéb ellenséges országok vezetőivel tárgyalna.

Hillary Clinton Grundy Center városában arról beszélt: időnként, amikor a nemzetközi politika nyugodtabbnak tűnik, az ember hajlamos azt gondolni, hogy Amerikának nincs szüksége a külpolitikában és védelmi ügyekben jártas elnökre. "Nos, mindenekelőtt éppen ez a fajta logika adta nekünk George Busht" - mondta nem kis derültséget keltve.

A kormánypárti jelöltségre pályázó politikusok eddig kerülték Bush nevének említését, jóllehet többük elhatárolódik a kormány külpolitikájától. A népszerűségi listák tetejére rakétaként feltört Mike Huckabee volt arkansas-i kormányzó törte meg a jeget azzal, hogy a napokban kijelentette, a Bush-adminisztrációt "pökhendi bunker mentalitás" jellemzi.

Hillary Clinton stábjából a napokban felröppent az ötlet, hogy a jövőben Bill Clinton és idősebb George Bush volt elnökök közösen járhatnák a világot Amerika tekintélyének helyreállítására. Az ifjabb Bush, a jelenlegi elnök elhárította ezt, mondván: apja nincs meggyőződve, hogy ilyen közös jószolgálati utakra szükség volna.