Al-Kaida-terrorra számítanak a szaúdi hatóságok

Vágólapra másolva!
Szaúd-arábiai biztonsági erők őrizetbe vették az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat több tagját azzal a gyanúval, hogy terrortámadásokat készültek elkövetni az ország területén a jelenleg zajló muzulmán zarándoklat alatt - jelentette pénteken a szaúdi tulajdonban lévő al-Arabíja televízió.
Vágólapra másolva!

A biztonsági szolgálatok meg nem nevezett tisztségviselőjére hivatkozó jelentés szerint a gyanúsítottak zavart akartak kelteni a mekkai zarándoklat lebonyolításában. A névtelenül nyilatkozó illetékes szerint a terroristák összeesküvése végül is nem veszélyeztette a zarándoklatot, mert napokkal annak hétfői kezdete előtt rendőrkézre kerültek a gyanúsítottak. Nem tűnik ki a jelentésből, hány feltételezett terroristát vettek őrizetbe.

Egy múlt havi razziasorozatban 208 feltételezett szélsőségest vettek őrizetbe a sivatagi királyságban, de Najef bin Abdel-Aziz herceg, belügyminiszter azt mondta akkor, hogy annak az akciósorozatnak nem volt köze a mekkai zarándoklathoz.

Szaúd-Arábia - az Egyesült Államok szövetségese - az iszlám legszentebb helyeinek otthona. 2003-ban számos támadást követtek el az al-Kaidához kötődő szélsőségesek különféle szaúd-arábiai célpontok ellen.