Hóvihar okozta balesetek gyilkolnak Amerikában

Vágólapra másolva!
Hatalmas hóvihar tombolt az Egyesült Államok középső részén. Öt ember meghalt, több tucatnyi megsérült a tömeges autóbalesetekben,. A hatóságok szakaszosan lezártak több autópályát.
Vágólapra másolva!

Szélsőséges időjárás okozta balesetek szedik áldozataikat az Egyesült Államokban. Szombaton három ember Minnesota államban, egy Kansasban és egy további Texasban halt meg. Ez utóbbi államban láncreakciószerűen több mint ötven jármű ütközött össze.

A hatóságok közlése szerint több napba is beletelik míg pontosan meg tudják határozni, hogy hány embert érintett a baleset. Tizennyolc embert kellett kórházba szállítani, közülük kettőnek életveszélyes az állapota. A tömeges balesetet a hófúvás, valamint a szinte nullára lecsökkent látási viszonyok okozták.

Kansas északi részén legalább egy ember meghalt, amikor 30 jármű ütközött a 70-es számú, államok közötti autópályán. A hatóságok az útnak mintegy 65 kilométeres szakaszát lezárták. A baleset Topeka várostól nyugatra történt.

A hóvihar akadályozta a légi közlekedést az Egyesült Államok középnyugati részén, de késéseket okozott New York térségében is.

Chicagóban az O'Hare nemzetközi repülőtéren átlagosan egy órát késnek a járatok, mintegy 170 járatot pedig töröltek.