Tornázik és elmélkedik Castro

Vágólapra másolva!
Öccse helyettesítette körzete felkeresésében Fidel Castrót. Raúl Castro arról beszélt, hogy bátyja már időnként írogat és testedzést is végez.
Vágólapra másolva!

A műtét után lábadozó Fidel Castro kubai vezető naponta több testgyakorlatot végez, sokat elmélkedik és időnként írogat - közölte Castro öccse, az országot ideiglenes államfőként irányító Raúl Castro. Az ifjabb Castro-fivér hétfőn Santiago de Cuba városában választópolgárokkal találkozva beszélt erről, de nem árult el részleteket bátyjának a közeljövőre vonatkozó terveiről.

Raúl Castro egy olyan választási körzetet keresett fel, amely Fidel Castrót jelölte képviselőnek a januári törvényhozási választásokra. A kubai törvények szerint a jelölteknek találkozniuk kell választóikkal, de Fidel Castro a jelek szerint egyelőre képtelen erre, ezért kereste fel helyette a körzetet öccse.

A 81 éves Fidel Castro 47 éven át irányította Kubát. Tavaly júliusban súlyos bélműtétje után átruházta a hatalmat öccsére, a nála öt évvel fiatalabb Raúlra, azonban nem lehetett teljesen kizárni, hogy még visszatér a kommunista szigetország élére.