Ismét bombázták a törökök az iraki kurdokat

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Ismét bombázta a török légierő szerda reggel Észak-Irakban a törökországi kurd szeparatista lázadók feltételezett állásait. A török vezérkar szerdai ankarai közleménye szerint újabb légicsapást mértek a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) állásaira a török-iraki határ közelében, a Zap-völgyben.

"Észrevettük, hogy terroristák nagy csoportja, akiket a török fegyveres erők már régóta figyelnek, arra készül, hogy (...) nyolc barlangban és más rejtekhelyen teleljen át - olvasható a közleményben. - Török harci gépek hatékony célzott akcióval csapást mértek az említett terrorcsoporthoz tartozó célpontokra december 26-án kora reggel."

Az ankarai kommüniké szerint a török fegyveres erők feltett szándéka, hogy folytassák a lázadók elleni hadműveleteket. A szerdai a harmadik légiakció volt a felkelők ellen december 16-a óta. A hadsereg azt is megerősítette, hogy december 18-án szárazföldi erőket küldtek iraki területre a lázadók ellen.

A török vezérkar keddi közleménye szerint a légierő 150-175 kurd gerillát ölt meg az észak-iraki lázadótáborok ellen indított december 16-i támadása során, a PKK viszont tagadja e számokat. Dzsabbar Java, az iraki pesmergák (kurd harcosok) biztonsági erejének szóvivője az iraki Kurdisztánban úgy nyilatkozott, hogy török harci gépek lakott falvakat bombáztak a Dohuk tartománybeli Nirvorokan körzetében, a kurd autonóm térség legészakibb részén.Új szakasz