Fehér porral ijesztgették a követségeket Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Gyanús fehér port tartalmazó csomag érkezett az izraeli, az amerikai és a brit nagykövetségre Ausztráliában. A porról végül kiderült, hogy ártalmatlan, de a követségi épületeket kiürítették.
Vágólapra másolva!

Fehér port tartalmazó küldemények érkeztek Izrael, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia ausztráliai nagykövetségére. Előbb a zsidó állam szigorúan őrzött canberrai képviseletére, majd az attól nem messze lévő amerikai követségre érkezett port tartalmazó csomag. Mindkét épületet azonnal kiürítették. Utolsóként a brit nagykövetség kapott hasonló küldeményt, ennek az épületét már nem ürítették ki. Az ügyben szerdán nyomozás indult.

Az elmúlt években jó néhány külföldi nagykövetségre, többek között az Egyesült Államok, Dél-Korea és Japán diplomáciai képviseletére érkezett fehér port tartalmazó, ijedelmet keltő küldemény. A csomagok tartalma minden esetben ártalmatlannak bizonyult.

Két és fél éve riadókészültséget rendeltek el, miután gyanús por érkezett Indonézia canberrai nagykövetségéhez és Alexander Downer akkori külügyminszternek címezve az ausztráliai parlamenthez, éppen az idő tájt, hogy a szigetországban kábítószer-csempészésért súlyos börtönbüntetésre ítéltek egy ausztráliai nőt, s az eset nagy felháborodást váltott ki Ausztráliában.