Meghalt a szökevényeket segítő börtönőr

Vágólapra másolva!
Fejbelőtte magát egy New Jersey-i börtön őre, akit két rab szökésével hozott összeüggésbe egy cetli, amelyen a szökevény elítéltek köszönetet mondanak neki a segítségért. A börtönőrt nem tették felelőssé a nyomozók, akik szerint tudtán kívül segített a fegyenceknek a szökésben. "Jó haver vagy! Boldog ünnepeket!" - köszöntek el a feljegyzésben a fegyencek.
Vágólapra másolva!

Öngyilkosságot követett el otthonában egy börtönőr, Rudolph Zurick New Jersey-ben. A férfi nevét előzőleg egy papírfecnin találták meg, amelyen két rab a szökése előtt köszönetet mond neki. A szökevények - a rablással vádolt Otis Blunt és a gyilkosságért elítélt Jose Espinosa - decemberben szöktek meg a cellájuk falába fúrt lyukon keresztül.

A lyukat hosszú időn keresztül meztelen nőket ábrázoló poszterekkel takarták el a fegyencek, majd a falat áttörve a cellájukból egy tetőre ugrottak, és sikeresen átjutottak egy csaknem nyolc méter magas szögesdrót-kerítésen is - számol be a szökésről a BBC.

A cinikus hangú feljegyzés, amelyet a két rab a cellájában hagyott hátra, a börtönőrnek köszönetet mond a szökés segítéséért. Többek között azt köszönik meg neki, hogy hozzájuttatta őket egy darab erős dróthoz és más eszközökhöz, melyekkel alagutat tudtak fúrni. "Igazi haver vagy! Boldog ünnepeket!" - így köszönt el a két rab az őrtől.

A börtönőrt öngyilkossága napján akarták kihallgatni a szökéssel kapcsolatban. Ügyvédje szerint Zurick együttműködött a nyomozókkal, akik nem is tették felelőssé a történtekkel kapcsolatban. A két rab szökését követően a New Jersey-i börtönben megtiltották, hogy a foglyok újságkivágásokat vagy posztereket ragasszanak celláik falára - írja a BBC.