Feldarabolta férjét egy asszony Németországban

Vágólapra másolva!
Hétfőn Düsseldorfban a hatóságok bejelentették, hogy egy 52 éves nő megölte taxisofőr férjét, majd a holttestet feldarabolta. Ezt követően a feldarabolt testrészeket a vécén lehúzta, illetve egy részüket a kukába dobta. A muzulmán vallású házaspár házassága megromlott, ám a válás mint a helyezet megoldása számukra nem jöhetett számításba. A feleség tette után Macedóniába utazott.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közlése szerint a házaspár - nagykorú gyermekeivel együtt - Macedóniából érkezett néhány évvel ezelőtt Németországba, ahol letelepedési, illetve munkavállalási engedélyért folyamodott. A férj három héttel ezelőtt tűnt el, míg az asszony azóta menekülésben van.

Értesülések szerint a hatóságoknak a gyerekek vallottak a szörnyű bűntettről. Így egyebek között a rendőröknek elmondták: többször is érdeklődtek anyjuknál eltűnt apjuk felől. S az anya mindig azt válaszolta: "Ne keressétek, mert lehúztam a vécén."

Mindezt közvetve megerősítették a szomszédok is, akik azt vallották: azon az éjszakán, amikor a férj eltűnt, a macedón házaspár lakásából zajt és szűnni nem akaró vécécsobogást hallottak.

A szomszédok elmondták azt is, hogy a férj és a feleség hosszú idő óta állandó veszekedésben élt, viszonyukat inkább a gyűlölet jellemezte. Mivel azonban mindketten muzulmán vallásúak voltak, a válás nem jöhetett szóba.

A hatóságok egyébként még a múlt héten a gyermekektől értesültek a szülők eltűnéséről. A lakást azonnal átkutatták, s különleges eszközök segítségével a nappaliban, valamint a mellékhelyiségekben vérnyomokra bukkantak. A konyhából pedig több kés is eltűnt.

Nyomozókutyák bevetésével több alkalommal is átkutatták a lakóház előtti szemetes konténereket, de hiába. A konténereket valószínűleg a szemeteskocsik már korábban kiürítették. A hatóságok közölték: az elkövetkező napokban kísérletet tesznek arra, hogy a szennyvízelvezető csatornákban próbáljanak árulkodó nyomokra bukkanni.

A vallomások alapján kiderült az is, hogy a feleség az elmúlt időszakban már több alkalommal is megpróbált megszabadulni férjétől. Különböző gyógyszerekkel akarta megmérgezni élete párját, akit egy ízben kalapáccsal súlyosan megsebesített. Az 58 éves férj azonban egyetlen alkalommal sem tett feljelentést felesége ellen.

A hatóságok közlése szerint az 52 éves nő karácsony második napján hazájába, Macedóniába utazott, ahol férje bankszámlájához próbált hozzáférni.

A düsseldorfi rendőrség nemzetközi letartóztatási parancsot adott ki a nő ellen, ezt azonban az nehezíti, hogy Macedónia és Németország között nincs kiadatási egyezmény.