Vaktöltényeket küldtek a Berlusconi testvéreknek

Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt és testvérét fenyegeti az a levél, amelyet egy helyi lap szerkesztőségébe küldtek. A levélíró - aki vaktöltényeket is mellékelt - "kombinált merénylettel" fenyegetőzött.
Vágólapra másolva!

Két vaktöltényt és Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőnek, valamint testvérének címzett halálos fenyegetést tartalmazó levél érkezett pénteken az Il Giornale című milánói napilap szerkesztőségébe.

"Ez a két vaktöltény figyelmeztetés a Berlusconi fivéreknek: az egyik Silviónak, a másik testvérének (Paolónak), mert mindkettőjüknek felelniük kell az Il Giornale hasábjain közölt disznóságokért és iszlámellenes politikájukért" - áll a levélben, amelyet nyilvánosságra hozott a jobboldali lap internetes portálja. Az Il Giornale a Berlusconi család tulajdona.

Az ismeretlen levélíró szerint a Berlusconi testvérek olyan jellegű kombinált merénylettel számolhatnak, amilyen Benazir Bhutto pakisztáni ellenzéki vezetővel végzett: fejlövés és öngyilkos merénylő robbantásos akciójának kombinációjával. "Sem a testőrök, sem a biztonsági szolgálatok nem tudnak megállítani minket, mert kiszámíthatatlanok vagyunk" - áll a levélben.

A rendőrség terroristaelhárító részlegének egy osztaga azonnal kiszállt a lap szerkesztőségéhez, amint értesítést kapott a fenyegető levélről. Számos jobboldali politikus azonnal támogatásáról biztosította az exkormányfőt, a jobbközép ellenzéki erők vezetőjét.

Silvio Berlusconi felzúdulást váltott ki a muzulmán országok közvéleményéből, amikor 2001-es berlini látogatásán (akkor még kormányfőként) kijelentette, hogy "a nyugati civilizáció felette áll az iszlámnak".