Lenácizták az őszinte német kereszténydemokratát

Vágólapra másolva!
Müncheni választási beszéde miatt a szociáldemokraták lenácizták a hesseni miniszterelnököt. A politikus - egy müncheni metróban történt eset kapcsán - ugyanis szigorítaná a bevándorló fiatalok büntetési tételeit. A kijelentés nem jött jól a kereszténydemokratáknak, akik nyerni szeretnének a közelgő tartományi választásokon - írja a The New York Times.
Vágólapra másolva!

A német szociáldemokraták lenáciztak egy kereszténydemokrata politikust, mert egy választási beszédében szorgalmazta az bevándorló fiatalok szigorúbb büntetését - írja a The New York Times. Roland Koch, Hessen tartomány jelenlegi miniszterelnöke Münchenben elmondta, hogy a huszonegy év alatti bűnözök többsége korábban bevándorolt - elsősorban török - családokból származik, ezért szükségesnek tartaná a jelenleginél súlyosabb büntetési tételek bevezetését.

A beszédet követően a szociáldemokraták élesen bírálták Koch kijelentését. "Tisztában vagyunk ezekkel a problémákkal, és a kérdés megoldásában mindenki érdekelt, ám nyilvános szereplés alkalmával erről nem beszélünk" - mondta egy kereszténydemokrata szimpatizáns, aki szerint a kijelentés nem módosítja a párt várható eredményeit a közelgő tartományi választásokon.

Merkel finomított

Koch kampánybeszéde visszavetheti a kereszténydemokratákat - állítja a The New York Times, és alulmaradhatnak a leendő tartományi választásokon. Németországban három helyen - Hessen, Alsó-Szászország és Hamburg - tartanak választásokat január végén és február elején. A szociáldemokraták vádjaira válaszul a német kancellár, Angela Merkel már sokkal diplomatikusabban reagált. "Az erőszakos bűncselekményeket - bárki követi is el - teljes mértékben elítéljük!"

A bevándorló fiatalok kérdése egy december végi esemény kapcsán került ismét előtérbe. A müncheni metróban akkor egy 20 éves török- és egy 17 éves görög származású fiatalember brutálisan megvert egy gyanútlanul közlekedő 76 éves nyugdíjast. A különös kegyetlenséggel elkövetett akciót egy térfigyelő kamera is rögzítette. Az idős férfi koponyatörést szenvedett.