Duplájára emelték O.J. Simpson óvadékát

Vágólapra másolva!
Kétszeresére, 250 ezer dollárra emelte egy Las Vegas-i bíróság O. J. Simpson, a fegyveres rablással, emberrablással és egyéb erőszakos bűncselekményekkel vádolt, múlt pénteken újra rács mögé került szinesbőrű egykori amerikaifutball-sztár óvadékát.
Vágólapra másolva!

A vádlott szemtelenségén felháborodott Jackie Glass bírónő azért emelte meg szerdán az óvadék összegét, mert a korábban kettős gyilkossággal is vádolt, de felmentett exsportoló a bírói tilalom ellenére egy közvetítő révén kapcsolatot keresett egyik vádlott-társával. Glass bírónő szigorú szavakkal utasította Simpsont arra, hogy aggályosan kerüljön minden kapcsolatot vádlott-társaival.

A hajdani futballcsillagot azzal vádolják, hogy múlt év szeptember 13-án több társával együtt betört egy Las Vegas-i szálloda egyik szobájába, ahol két emléktárgy-kereskedő lakott, és sporttrófeák átadását követelte tőlük. A trófeák mintegy 100 ezer dollár értéket képviselnek. Simpson azt állítja, hogy kizárólag olyan értékeket követelt vissza, amelyeket korábban tőle elloptak.

A volt futballsztárt, letartóztatását követően, szeptember 19-én 125 ezer dollár óvadék ellenében helyezték szabadlábra. Novemberi kihallgatásán ártatlannak vallotta magát. O. J. Simpsont pénteken Floridában vették őrizetbe újra a bírósági rendelkezések megszegése miatt.

Az újabb Simpson-per kezdetét április 7-re tűzték ki. A volt futballcsillagot és vádlott-társait életfogytig tartó börtönbüntetés fenyegeti.