Biztonságiak őrzik a késelő gyereket

Vágólapra másolva!
Komoly biztonsági intézkedéseket vezettek be abban a csíkszeredai gyermekvédelmi intézményben, ahol azt a 12 éves gyereket őrzik, aki a Blaha Lujza téren megkéselt egy éves fiút. A kiskorú közelében két nevelő és egy őrző-védő cég munkatársa tartózkodik állandóan.
Vágólapra másolva!

A szokottnál szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be abban a csíkszeredai gyermekvédelmi intézményben, ahol a Blaha Lujza téri késelés miatt elhíresült 12 éves fiút elhelyezték - mondta csütörtökön Elekes Zoltán, a Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője.

"Állandó jelleggel két nevelő tartózkodik a kiskorú közelében, emellett egy őrző-védő cég szolgáltatásait is igénybe vettük" - mondta Elekes Zoltán, aki hozzátette: a kiskorú most is próbálgatja, hogy mit tehet, és mit nem. Az igazgató hosszú távon nem tartja megfelelő megoldásnak a jelenlegi szigort.

Az igazgató szerint az intézmény szakemberei megpróbálják felmérni a gyerek szellemi fejlettségét, készségeit. E felmérés alapján dönt majd a megyei gyermekvédelmi bizottság arról, hogy hol helyezik el: családjánál, egy másik gyermekvédelmi intézményben, vagy pedig egy különleges oktatási intézményben.

A gyereket múlt szerdán adták át a magyar hatóságok romániai kollégáiknak, akik Csíkszeredában szállásolták el. Két napra rá megszökött nevelője mellől, majd öt nappal később a 200 kilométerre lévő Naszódon találta meg a rendőrség.