Rendőr is lőtt a Hedvig-bábura

Vágólapra másolva!
Az eddigi hírekkel ellentétben mégis volt rendőr azok között, akik a szímői lőtéren egy Hedvignek nevezett célbábura lövöldöztek. Az illető nem a szlovák belügyminisztérium, hanem a közlekedési tárca felügyelete alá tartozó vasúti rendőrség kötelékébe tartozik.
Vágólapra másolva!

Az új fejlemény hírét csütörtökön délután tette közzé az egyik szlovák hírportál. Az aktualne.sk közlését Michal Kopcík, az országos rendőrfőkapitány helyettese már megerősítette.

Kopcik szerdán este még arról tájékoztatott, hogy az Érsekújvárhoz közeli Szímő község helyi vadásztársaságának gyakorló lőterén randalírozó nyolc fiatalember közül csak egy tartozott a belügyminisztérium kötelékébe, az, aki a jeleneteket videóra vette, aztán feltette a világhálóra. Személyét azonosították. Radovan H. elbocsátása folyamatban van, de arra nincs ok, hogy bűncselekményért felelősségre vonják.

Arról szólva, hogy vasúti rendőr is érintett-e az ügyben, Kopcík úgy fogalmazott: "Az incidens résztvevői között nem volt más rendőr, aki a belügyminisztérium kötelékébe tartozna. A további vizsgálódás során megállapítottuk, hogy a felvételen egy olyan vasúti rendőr is látható, aki a közlekedési tárcához tartozik."

Egyéb - magukat megnevezni nem kívánó - rendőrségi források szerint a botrányos ügynek még lehetnek további meglepő fejleményei.

A hétfőn kirobbant ügy attól példa nélküli, egyszersmind módfelett ízléstelen, hogy a lőtéren géppuskázó - Polícia feliratú pólókat viselő - fiatalemberek láthatóan módfelett szórakoztatónak találják, hogy egy olyan magyar nemzetiségű egyetemistáról nevezték el a célbábujukat, akit - állítása szerint - 2006 augusztusában két bőrfejű véresre vert a nyitrai utcán, mert magyarul beszélt.

A legfőbb ügyészség tavaly szeptember óta felülvizsgálatot folytat az ügyben.