Tűz volt Las Vegas egyik legnagyobb szállodájában

Vágólapra másolva!
Tűz ütött ki pénteken az amerikai Nevada állambeli Las Vegas egyik legnagyobb szállodájában. Áldozatokról nem érkezett jelentés, a tüzet hamarosan eloltották.
Vágólapra másolva!

A több mint háromezer vendégszobát magában foglaló Monte Carlo hotel tetőzete lángokban állt. Helyi idő szerint péntek délelőtt lobbantak fel a lángok a város központi főútvonalán, a Stripen álló kaszinó-hotel épületének középső traktusában, a felső emeletek valamelyikén.

A tűz miatt kimenekítették a szálloda lakóit és a személyzetet. Halálos áldozatokról, sérültekről eddig nem érkezett jelentés. A 35 szintes épületben kitört tüzet egy óra alatt sikerült eloltani.

Helyi médiajelentések szerint a lángok feltehetően a tetőn lobbantak fel, ahol hegesztők dolgoztak, de a hatóságok ezt nem erősítették meg, arra hivatkozva, hogy még folyik a vizsgálat.

Gordon Absher, a szállodatulajdonos MGM Mirage szóvivője elmondta, hogy a vendégeket és a személyzetet a cég más szállodáiban helyezték el a közelben.

1980 novemberében az MGM egyik hotelében, az MGM Grandban kitört tűzben több mint nyolcvanan haltak meg és mintegy hétszázan sérültek meg.

A MGM-nek, amely a világ második legnagyobb kaszinóvállalata, több luxusszállója működik Las Vegasban.