Németek is meghaltak a kenyai zavargásokban

Vágólapra másolva!
Újabb tucatnyi áldozata van a kenyai összecsapásoknak. Kilenc helyi lakos mellett rendőrségi források szerint két német is meghalt.
Vágólapra másolva!

Újabb tucatnyi áldozata van a kenyai összecsapásoknak. Kilenc helyi lakos mellett rendőrségi források szerint két német is meghalt.

Legalább kilenc ember vesztette életét hétfőn a nyugat-kenyai Rift Valley tartományban zajló törzsi összecsapásokban, illetve a zavargások résztvevői elleni rendőri beavatkozásokban - közölte a kenyai rendőrség egyik parancsnoka. Más rendőri források két német meggyilkolásáról is beszámoltak.

A rendőrtiszt elmondása szerint a legjelentősebb összecsapás helyszíne hétfőn Nakuru városa volt. A hivatalos adatok szerint ezzel 34-re nőtt azoknak a száma, akik vasárnap este óta estek áldozatul az etnikai zavargásoknak.

Ugyancsak rendőri források számoltak be arról, hogy két német állampolgárt megöltek nádvágó késekkel felfegyverzett támadók a dél-kenyai Mombasa kikötővárosától alig öt kilométerre, egy üdülőfaluban. Berlini közlés szerint a német külügyminisztériumnak még nem sikerült megerősítenie a közlést.

A kelet-afrikai országban, amelyet a tavalyi év végéig Afrika egyik legstabilabb országának tartottak, a december 27-én tartott elnökválasztás után robbantak ki az etnikai összecsapások. A zavargások azután kezdődtek, hogy a luo törzshöz tartozó ellenzéki elnökjelölt, Raila Odinga megvádolta ellenfelét, a kikuju Mwai Kibaki újraválasztott államfőt, hogy csalással szerezte meg a győzelmet. A zavargásokban azóta legalább 900 ember vesztette életét.

A véres leszámolások az elmúlt napokban terjedtek át a nyugat-kenyai Rift Valley tartományra.