Titokban megházasodott Nicolas Sarkozy

Vágólapra másolva!
Összeházasodott Nicolas Sarkozy francia államfő, és Carla Bruni olasz származású énekesnő, volt topmodell szombaton a francia elnöki hivatalban - adta hírül a francia RTL kereskedelemi rádió. Az elnöki hivatal megerősítette az értesülést.
Vágólapra másolva!

Sarközy hivatala megerősítette azt a sajtóértesülést, hogy szombaton összeházasodott a francia államfő, és Carla Bruni olasz származású énekesnő. A közlemény szerint a pár szombat délelőtt, családtagjaik jelenlétében, a nyilvánosság kizárásával házasodott össze. Franciaország történelmében ez az első alakalom, hogy egy hivatalban lévő elnök megnősül.

A párt Párizs VIII. kerületének polgármestere, Francois Lebel adta össze. A tisztviselő maga számolt be az eseményről az Europe 1 kereskedelmi rádióban. A polgármester szerint az is először fordult elő, hogy az Elysée-palotában esküvőt rendezzenek.

Az RTL információi szerint Edouard Balladur volt miniszterelnök egyik munkatársa, Nicolas Bazire volt az államfő házassági tanúja, Carla Brunié pedig Mathilde Agostinelli, a Prada divatház kommunikációs vezetője.

Az 53 éves Sarkozy novemberben egy vacsorán találkozott az egykori topmodellel, akivel a jelen lévők szerint láthatóan azonnal egymásba szerettek. Az államfő december közepe óta - a Párizs melletti Eurodisneyben való közös fotózkodás után - mutatkozik együtt a 40 éves énekesnővel, aki egyiptomi üdülésére is elkísérte. A francia elnök októberben vált el második feleségétől, Céciliától tizenegy évi házasság után.

Carla Bruni Tedeschi egy gazdag olasz nagyiparos, egyben pedig zeneszerző lánya. A kilencvenes években Bruni hideg szépsége elbűvölte a nagy divatdiktátorokat, olyan topmodellekkel versengett, mint Claudia Schiffer vagy Naomi Campbell. Zenei karrierje 2001-ben kezdődött, első saját albumával 2002 végén jelentkezett. Következő lemeze 2007 elején jelent meg, angolszász költők szövegére és zenéjére, de nem aratott az elsőhöz fogható sikert.