Ruhát lopott Bécsben egy magyar rendőr házaspár

Vágólapra másolva!
Körülbelül százezer forint értékben lopott ruhát és illatszereket egy magyar rendőr házaspár Bécsben. Lebukásuk után osztrák kollégáik vették őrizetbe őket.
Vágólapra másolva!

Bolti lopássorozaton értek tetten Ausztriában egy magyar rendőr házaspárt. A Bécsben őrizetbe vett elkövetők a soproni rendőrkapitányság hivatásos állományában teljesítettek szolgálatot.

A 34 éves tisztet és 29 éves tiszthelyettes feleségét azonnali hatállyal elbocsátották a testülettől - közölte Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A házaspár a határőrség hivatásos állományú tagjaként az integráció során került a rendőrséghez. Ez év január elsejétől a férfi tisztként, felesége tiszthelyettesi beosztásban dolgozott a soproni rendőrkapitányságon - mondta az alezredes.

A múlt szombaton szabadidejükben saját gépkocsijukkal Ausztriába utaztak, ahol Bécsben az egyik áruház biztonsági szolgálata lopássorozaton érte őket. Négyszáz euró értékben loptak ruhákat és illatszereket, amelyeket kocsijuk csomagtartójában megtaláltak.

A bécsi rendőrök őrizetbe vették a házaspárt. Üzletszerűen elkövetett lopás miatt kerültek vizsgálati fogságba, az eljárás során viszont nem fedték fel, hogy rendőrök lennének. Erről a tényről az osztrák hatóságok magyar kollégáiktól szereztek tudomást.