Tömegkarambol történt Ausztriában

Vágólapra másolva!
Tömegkarambol történt csütörtök hajnalban Ausztriában, Karintia tartományban a déli A2-es autópályán. A balesetnek nincs halálos áldozata, csupán néhányan szenvedtek könnyebb sérüléseket.
Vágólapra másolva!

Tömegkarambol történt csütörtök kora reggel az ausztriai Karintia tartományban, az A2-es déli autópályán. Hozzávetőleg harminc gépkocsi rohant, illetve csúszott egymásba a hirtelen síkossá vált úttesten, Villach és Klagenfurt között, a Wörthi-tó északi partján. A szerencsétlenségnek nincs halálos áldozata, és csupán néhányan szenvedtek könnyebb sérüléseket.

Egyelőre még nem sikerült kideríteni, hogy valójában ki vagy mi okozta a tömeges karambolt. Az biztos, hogy rövid időn belül tizenöt autó rohant egymásba az úttesten képződött tükörjégen. Bár az utánuk következők láthatták a balesetet, illetve észlelhették a feltorlódó gépkocsisort, hiába fékeztek, nem tudták megállítani az amúgy is irányíthatatlanná vált járművüket. Reggel nyolcig mintegy harminc autó csúszott egymásba.

A tömegkarambol miatt óriási fennakadás keletkezett a reggeli közlekedésben. Az autópálya Klagenfurt felé vezető részét teljesen lezárták. Bár a rendőrök megpróbálták mellékutakra terelni a forgalmat a pörtschachi leágazásnál, a túlzott igénybevétel miatt csakhamar azok is bedugultak.