Koalíciós kormányt alakít Pakisztán két legnagyobb ellenzéki pártja, amely fölényes győzelmet aratott a hét eleji törvényhozási választásokon Pervez Musarraf elnök szövetségesei felett.

A Pakisztáni Muzulmán Liga - Navaz (PML-N) és a Pakisztáni Néppárt (PPP) vezetői csütörtökön jelentették be, hogy megállapodtak az együttműködésről és a közös programról.

"Együtt fogunk dolgozni azon, hogy országos és tartományi szinten is közösen alakítsunk kormányt" - mondta Navaz Sarif volt kormányfő, a PML-N vezetője a megbeszélések után tartott közös sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Aszif Ali Zardari, a Pakisztáni Néppárt meggyilkolt vezetőjének, Benazir Bhuttónak a férje, a párt társelnöke.

A Pakisztáni Néppárt és a Pakisztáni Muzulmán Liga - Navaz együtt a parlamenti mandátumok 60 százalékát birtokolja. A nemzeti egységkormány létrehozását hirdető néppárt jelezte, hogy más pártokra is számít a koalícióban, kivéve az eddig kormányzó, a Musarrafot támogató Pakisztáni Muzulmán Liga - Kuaid-a-Azam (PML-K) pártot.