A vécéből szökött meg a szingapúri terroristavezér

Vágólapra másolva!
A vécéablakon keresztül lógott meg a fogdából Mas Selamat Kastari szingapúri terroristavezér szerdán. A helyi sajtó szerint a terroristafőnök sánta, és nincs nála fegyver.
Vágólapra másolva!

"Biztonsági gikszernek" tulajdonítják Mas Selamat Kastari szingapúri terroristavezér szerda délutáni eltűnését egy rendőrségi fogdából. A Jemaah Islamiyah délkelet-ázsiai terrorhálózat szingapúri szárnyának parancsnoka a vécéablakon keresztül szökött meg.

Vong Kan Szeng belügyminiszter a parlament tagjaihoz szólva elismerte, hogy ilyen ballépésnek "soha nem lett volna szabad megtörténnie", s megígérte, hogy mindent megtesznek Kastari kézre kerítéséért.

Szingapúrban a biztonsági rendszerek általában szigorúak és korszerűek, a délkelet-ázsiai városállam határát erősen őrzik. Helyi sajtójelentések szerint rendőrök ezreit vetették be a terroristafőnök elfogására, aki sántítva jár, és a feltevések szerint fegyver nélkül távozott.

A Jemaah Islamiyah számlájára írják egyebek közt azokat a robbantásokat, amelyek 202 ember, többségében külföldi turista halálát okozták 2002-ben az indonéziai Bali szigetén.