Két fegyveres gyilkolt egy jeruzsálemi Talmud iskolában

Vágólapra másolva!
 Két fegyveres behatolt és lövöldözni kezdett egy Talmud iskolában Jeruzsálem Kirjat Móse negyedében csütörtökön napnyugtakor - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A mentők közlése szerint a lövöldözésnek legalább nyolc halálos áldozata volt. Izraeli médiajelentések szerint legalább 35-en megsebesültek.

A két elkövetőt agyonlőtték. Egyikükön robbanóövet találtak - közölte az izraeli közszolgálati televízió. Szemtanúk elmondása szerint a fegyveresek behatoltak egy terembe, ahol legalább nyolcvanan voltak, és tüzet nyitottak.

A Kirjat Móse-i Merkaz Harav (Talmud iskola) ismert iskola, nevét gyakran a ciszjordániai telepesmozgalom vezetőivel hozzák kapcsolatba.

2007 óta palesztin fegyveresek nem követtek el támadást Jeruzsálemben, bár a rendőrség és a katonaság számos kísérletet hiúsított meg. Jeruzsálem korábban gyakran volt palesztin merényletek célpontja, beleértve az autóbuszokon elkövetett öngyilkos merényleteket is.

Gázában lakosok sortüzekkel ünnepelték a szeminárium elleni támadás hírét.

Egy eddig ismeretlen palesztin csoport jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. A szervezet a Kataeb Ahrar el-Dzsalil (Galilea felszabadító brigádjai)-Emád Mugnije és Gáza mártírjai névre hallgat a Hezbollah-tévé beszámolója szerint.