Thai bíróság előtt a gyerekrontó angoltanár

Vágólapra másolva!
Hétfőn volt az első bírósági meghallgatása annak a kanadai férfinak, akit tavaly vettek őrizetbe Thaiföldön pedofília miatt. Az angoltanárt az Interpol nemzetközi körözése alapján fogták el, miután rekonstruálták szándékosan eltorzított arcát egy olyan fotón, amelyen egy hiányos öltözetű kisfiúval szerepelt félreérthetetlen helyzetben. Ha bűnösnek találják, 20 évet is kaphat.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a pere annak a kanadai férfinak, akit tavaly ősszel tartóztattak le pedofília miatt Thaiföldön. A férfit az Interpol körözte, miután helyreállítottak egy róla készült internetre feltöltött képet, amelyen eltorzított arccal szerepelt. A 32 éves angoltanár, aki számos ázsiai országban dolgozott ártatlannak vallja magát. Az AP beszámolója szerint bilincsben, de mosolyogva jelent meg a bangkoki büntetőbíróságon, ahol kiutaltak számára egy ügyvédet, és júniusra kitűzték az első tárgyalást.

A vád szerint a férfi egy kilenc éves kisfiút zaklatott szexuálisan. A gyerek maga értesítette a rendőröket, miután látta a tévében a körözést és a férfi képét. A gyerek szerint a kanadai 15-30 dollárt fizetett neki orális szexért cserébe 2003-ban. A helyi jogszabályok értelmében akár 20 évet is kaphat, ha a bíróság bűnösnek tekinti őt gyerekek molesztálásában, ennek lefilmezésében, illetve gyerek szabadságának korlátozásában.

Az ügyészség 70 fényképpel kívánja alátámasztani a vádakat, amelyeken állítólag a kanadai férif szerepel, amint meztelen vagy hiányos öltözetű kisfiúkkal játszadozik.

A férfiról 2004-ben találtak több száz internetre feltett fotót, amelyeken kambodzsai és vietnami gyerekeket molesztál. Arca a képeken fotószerkesztő programmal volt eltorzítva. Az interpolnak 3 évébe telt, mire sikerült rekonstruálni vonásait. Miután tavaly ősszel kiadták a körözést, 11 nap alatt megtalálták. A férfi több iskolában is dolgozott angoltanárként Dél-Koreában, Thaiföldön, Vietnamban. Korábban káplán volt Kanadában.