Holtan találták a manchesteri rendőrfőnököt

Vágólapra másolva!
Eddig ismeretlen körülmények között halt meg Manchester rendőrségének főparancsnoka. A férfi túrázni indult, de mivel nem adott életjelet magáról, speciális egységekkel kerestették. Holttestét végül túrázók találták meg.
Vágólapra másolva!

Az angliai nagyváros rendőrkapitánya, Michael Todd holttestét Wales északi részén, Snowdonia hegyvidékének mélyén vették észre túrázók, a parancsnokot - mint a manchesteri rendőrség kedd esti közleményéből kiderült - már előző este óta keresték.

Todd helyettese, Dave Watson keddi nyilatkozatában elmondta: tudták, hogy Todd túrázni indult az észak-walesi hegyvidéken, de mivel nem érkezett hír róla, éjszaka keresni kezdték.

A kutatásba hivatásos hegyi mentők és a királyi légierő eltűnt pilóták fellelésére szakosodott mentőalakulatai is bekapcsolódtak, de a holttestet végül túrázók találták meg.

Todd halálának körülményeiről a halottkémi szemle elvégzéséig a rendőrség nem ad ki információt. A BBC szerint Toddnál családjának írt feljegyzéseket találtak.

A manchesteri rendőrfőnök egy időben a Scotland Yard helyettes főparancsnoka is volt, és értesülések szerint volt esélye arra, hogy a londoni rendőrség élére kerüljön. Nagy-Britanniában nincs országos hatáskörű rendőrségi szerv, de a Scotland Yard mindenkori főparancsnoka a legmagasabb rangú brit rendőrtisztnek számít.