Guatemalai földművesek turistákat ejtettek túszul

Vágólapra másolva!
Túszul ejtettek négy belga turistát és helyi kísérőiket a hatóságokkal földtulajdon felett vitában álló maja földművesek pénteken Guatemalában.
Vágólapra másolva!

A külföldieket és a két kísérőt a kedvelt idegenforgalmi célpont Rio Dulce folyón rabolták el, a fővárostól Guetamelától 250 kilométerre északkeletre - közölte Belgium helyi konzulátusa. Az utazást szervező utazási iroda, a Guayacan Tours képviselője arról számolt be, hogy többször is beszélt telefonon a túszokkal, akik elmondták, hogy nem bántották őket a fogva tartóik.

A csoport egyes természetvédelmi területek feletti tulajdonjogának elismerését akarja elérni a hatóságoknál, és egy korábbi földfoglaló akció után, február közepén letartóztatott vezetője, Ramiro Choc szabadon bocsátását követeli.

Februárban Livingston Karib-tengeri kikötővárosban 29 rendőrt ejtettek túszul, és közel két napig tartották fogva őket. A rendőrök elengedéséért cserében a hatóságok megígérték, hogy tárgyalnak velük a földhöz fűződő tulajdonjogról és hogy ejtik a Choc elleni vádakat.