Egy vasárnap elsüllyedt ukrán vontatóhajó legénységének 18 tagját keresik Hongkong közelében, amely egy kínai teherszállító hajóval ütközött össze. A hajóroncs 35 méter mélységig süllyedt, a tengerészek eddig még nem adtak életjelet magukról. A kínai hajó legénységének valamennyi tagja megmenekült.

Eltűnt 18 ukrán tengerész, akiknek hajója hongkongi vizeken összeütközött egy másikkal - jelentették be vasárnap. Egy hongkongi tengerészeti illetékes szerint elképzelhető, hogy a matrózok a hajótestben rekedtek, és még élnek, ha találtak olyan zugot, ahová levegő szorult be. Erre azonban semmi bizonyíték nincs, és a búvárok, akik megkopogtatták a hajótestet, nem kaptak válaszjelet.

A Neftyegaz nevű ukrán vontatóhajó egy Hongkongtól délre fekvő gázmező felé tartott, amikor Lantau szigeténél összeütközött egy Kínában bejegyzett teherszállítóval és elsüllyedt, de hat ukránt még sikerült kimenteni. A 80 méter hosszú roncs 35 méter mélyen fekszik, s megpróbálják sekélyebb vízbe vontatni. A baleset okát még nem tudják, az időjárás elviselhető volt, amikor a baleset megtörtént. A kínai hajó teljes legénysége megmenekült.