Lelőtték a lezuhant orosz harci repülőt

Vágólapra másolva!
Nem műszaki hiba miatt zuhant le öt napja Vlagyivosztoknál egy harci repülőgép. A baleset körülményeit vizsgáló bizottság szerint egy rakéta találta el gyakorlórepülés közben a Szu-25 típusú gépet, melyet a kísérő repülőgépról indítottak. Gyakorlatozás közben a gépek általában földi célpontokra lőnek.
Vágólapra másolva!

A Vlagyivosztok mellett öt napja lezuhant Szu-25 típusú harci repülőgépet a kísérő gépről kioldott rakéta találta el, és ez okozta vesztét - tudta meg az Interfax hírügynökség a szerencsétlenség okait vizsgáló bizottságból. A neve mellőzését kérő forrás szerint tévesnek bizonyult a feltételezés, hogy a gép műszaki hiba miatt zuhant le.

A gép március 20-án gyakorló repülést hajtott végre Vlagyivosztoktól 143 kilométerre, és Csernyigovka garnizonban, és Novoszelszkoje település közelében zuhant le. A pilóta életét vesztette.

A baleset okait a védelmi minisztérium és a légierő főparancsnokságának képviselőiből összeállított bizottság vizsgálja, az illetékes katonai ügyészség pedig nyomozást indított az ügyben. Alekszandr Zelin, a légierő főparancsnoka a Szu-25 típusú gépek minden repülését leállította a baleset pontos okainak megállapításáig.

A Szu-25-ösök rendszerint párosával vesznek részt a lőgyakorlatokon, az egyik vezeti fel párját a gyakorlatra, amelynek során földi célpontokra lőnek.