Kislányokat mentettek ki egy amerikai szekta farmjáról

Vágólapra másolva!
Több mint ötvben kislányt mentettek ki egy texasi farmról, ahol egy többnejűséget hordető szekta működött. A szekta vezetője nemi erőszakban való bűnsegédlet miatt már börtönben van.
Vágólapra másolva!

Ötvenkét kiskorú lányt mentettek ki a hatóságok pénteken egy poligamista szekta tulajdonában lévő texasi farmról. A San Antoniótól 200 kilométerre északnyugatra fekvő Eldorado melletti Yearn For Zion (Vágyakozás Cion után) nevű ranch a mormon egyházból kivált, magát az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Fundamentalista Egyháza néven ismert, poligámiát hirdető szekta követői alapították és tartották fenn 2003 óta.

A texasi rendőri és gyermekvédelmi szervek kiskorúak ellen elkövetett erőszak ügyében nyomoznak, de egyelőre senkit sem tartóztattak le. A kimentettek elhelyezését és élelmezését egy helyi baptista közösség vállalta. A komplexumra hatósági pecsét került. Az evakuált lányok közül a legfiatalabb alig hat hónapos, a legidősebb 17 éves volt. Nyolcukat állami gondozásba vették.

A vallási csoport vezetője, a magát prófétának tekintő Warren Jeffs jelenleg börtönben van: tavaly novemberben nemi erőszakban való bűnsegédlet címén 10 évet kapott, miután arra kényszerített egy 14 éves lányt, hogy menjen férjhez 19 éves unokatestvéréhez. A férfi hasonló ügyek miatt további perek elé néz. Akár életfogytiglan lakat alá kerülhet.

Az állítólag 40 feleséget tartó Jeffs, akit 2006 októberében Las Vegasban fogtak el, szerepelt az FBI által a tíz legkeresettebb személy listáján.