Összecsapások törtek ki Bagdad síiták lakta negyedében iraki fegyveresek és amerikai katonák közt. Helyi források szerint közel húsz személy meghalt, 52 pedig megsebesült, köztük nők és gyerekek is. Állítólag megsemmisült egy amerikai szállítójármű is, de ezt a hadsereg nem erősítette meg.

Húsz halottja és ötvenkét sebesültje van iraki fegyveresek és amerikai katonák vasárnapra virradóra kitört összecsapásainak az iraki főváros síiták lakta, Szadrváros negyedében - közölték iraki kórházi és rendőrségi források. Helyi kórházak beszámolói szerint a sebesültek között nők és gyerekek is vannak.

A reggeli órákban még tartó harcokban állítólag megsemmisült egy amerikai páncélozott személyszállító jármű. Az amerikai hadsereg azt közölte, hogy harcokról nincs tudomása, de légicsapásban végeztek kilenc "bűnözővel". A légicsapás helyszínét közelebbről nem határozták meg. A kétmilliós Szadrváros Muktada asz-Szadr radikális hitszónok milíciájának, a Mahdi Hadseregének fellegvára.

Iraki rendőrségi források szerint az amerikai erők teljesen lezárták a harcok övezetét, amely felett helikopterek köröznek. Körülzárták az ottani rendőrőrsöket is, és megtiltották a rendőröknek, hogy használják adóvevő berendezéseiket. Az amerikaiak szerint a szadrvárosi rendőrök egy része rokonszenvez a Mahdi Hadseregével.

A kelet-bagdadi városrészben március végén heves harcokat vívtak a szadrista milicisták az amerikai hadsereg által támogatott iraki kormányerőkkel. A negyedben azóta is feszült a helyzet, mindennaposak az összecsapások. A nagy kiterjedésű Szadrvárosban járművek egyáltalán nem közlekedhetnek.