Egy rendőr megsérült egy robbanásban, ami az oroszországi Szocsiban történt. A fekete-tengeri üdülővárosban nem sokkal a robbanás előtt tárgyalt egymással Vlagyimir Putyin orosz és George Bush amerikai elnök.

Pokolgép robbant vasárnap este Szocsiban, nem sokkal George Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök csúcstalálkozója után. A detonációban súlyosan megsebesült egy rendőr. Az orosz sajtó szerint egy helyi lakos Szocsi egyik mozijánál egy pad alatt gazdátlan táskára figyelt fel. A robbanás a tárgy szemlézése közben történt, az eljárást végző rendőr súlyosan megsebesült: mindkét karját amputálni kellett csuklójánál, ezenkívül hastáji sebesüléseket is szenvedett. A hatóságok vizsgálják, hogy milyen robbanószerkezet lépett működésbe.

A robbanás nem sokkal azután történt, hogy befejeződött Szocsiban az orosz-amerikai csúcstalálkozó a város peremén található Putyin-villában. A detonáció idején George Bush már nem volt a fekete-tengeri üdülővárosban. 2014-ben Szocsiban tartják a téli olimpiát. A város alig néhány órás útra van Csecsenföldtől, ahol a lázadók időnként pokolgépes támadásokat hajtanak végre az orosz biztonsági erők ellen.