Az afganisztáni koalíciós erők huszonnégy tálib felkelő megöléséről számoltak be szombaton. Nimrúz tartományban két emberrel végzett egy öngyilkos merénylő.

Az afgán hadsereg a nemzetközi erők légi támogatásával megölt huszonnégy tálib lázadót szombatra virradóan az ország déli részén található Zábul tartományban - közölte a tartományi kormányzóhelyettes.

A pénteken elkezdett műveletnek az volt a célja, hogy a hatóságok visszaszerezzék a lázadóktól az ellenőrzést egy főközlekedési út felett, amely a fővárost és az országrészt köti össze. A harcokban megsebesült további nyolc tálib fegyveres, a koalíciós erők soraiból senkinek nem esett bántódása - tette hozzá a tisztségviselő. A lázadók kedden ezen az úton megöltek tizenhét építőmunkást. A tálibok az ország déli részén a legaktívabbak.
   
Öngyilkos merénylő megölt két embert szombaton a délnyugati Nimrúz tartományban. Egyes jelentések szerint az egyik, mások szerint mindkét áldozat indiai útépítő mérnök. Éppen munkájukat végezték a terepen, amikor gyalog odament hozzájuk a merénylő, és felrobbantotta a nála lévő pokolgépet - mondta el a tartományi kormányzó. További nyolc ember - köztük öt indiai munkás és két afgán polgári személy - megsebesült a támadásban - tette hozzá.