Videón adott életjelet az elrabolt pakisztáni diplomata

Vágólapra másolva!
Életjelet adott magáról szombaton Pakisztán kabuli nagykövete, aki két hónappal ezelőtt tűnt el. A diplomata egy videón azt mondta, tálib fegyveresek rabolták el, és kérte a pakisztáni kormánytól, hogy teljesítse elrablói követeléseit.
Vágólapra másolva!

Pakisztán kabuli nagykövete, Tárik Azizuddin két hónappal ezelőtt tűnt el, amikor hazájából gépkocsin az állomáshelyére tartott. Az al-Arabija televízió most közölt egy mintegy kétperces videofelvételt, amelyen Tárik Azizuddin közölte: február 11-én, a Haibár-hágó elérése előtt tálib fegyveresek ejtették foglyul őt, testőrét és gépkocsivezetőjét. Közlése szerint fogvatartói jól bánnak velük, bár őt magát magas vérnyomás és szívpanaszok kínozzák.

A nagykövet azt kérte az iszlámábádi kormánytól, hogy teljesítse a tálibok követeléseit, ezeket azonban nem részletezte. Egy tálib szóvivő februárban azt mondta, a nagykövetet elengedik, ha cserébe a pakisztáni hatóságok szabadon bocsátanak egy tálib parancsnokot.

A pakisztáni-afganisztáni határvidéket a tálib fegyveresek hátországaként tartják számon, és ebben a térségben gyakoriak az emberrablások is - emlékeztet a BBC News.