Aggódnak Kohl kancellár egészségi állapota miatt

Vágólapra másolva!
Ellentmondó hírek láttak napvilágot a volt német kancellár egészségi állapotáról. Helmut Kohl koponyaműtét után lábadozik egy meg nem nevezett német kórházban.
Vágólapra másolva!

Aggasztónak, de egyben reménytelinek nevezi a volt német kancellár egészségi állapotát a Bild am Sonntag (BamS) nevű német bulvár-hetilap. Kohl egyik barátja a lapnak azt nyilatkozta, hogy a politikus leromlott egészségi állapota enyhe javulást mutat.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetősége aggodalommal figyeli az eseményeket, írja a Der Spiegel magazin.

A 78 éves Kohlt koponyasérülése miatt kellet műteni, jelenleg egy rehabilitációs klinikán lábadozik. A volt német kancellár nem tud telefonálni, mivel sérülése a beszédközpontot is megsérthette; mondanivalóját nem lehet megérteni. Vérkeringését a hosszú fekvés kezdte ki, ám orvosai bizakodóak.

Helmut Kohl felesége, Hannelore 2001-es öngyilkossága óta egyedül élt, most a nála harminc évvel fiatalabb Maike Richterrel készül összeházasodni.

Az "oggersheimi óriásnak" becézett korábbi német kancellárt (1982-1998) néhány hónapja a térdén műtötték, lábadozás közben elesett ludwigshafeni házában, fejsérülését akkor szerezte.