Iraki harcra buzdít az al-Kaida alvezére

Vágólapra másolva!
A szent háború csatamezeire, legfőképp Irakba hívta a muszlimokat Ajman-az-Zavahri, az al-Kaida második számú vezetője friss üzenetében. Zavahri szerint terveznek még támadásokat a nyugati országok ellen, és nincsenek nők az al-Kaidában.
Vágólapra másolva!

Ajman-az-Zavahri, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet második számú vezetője arra buzdította a muszlimokat egy interneten közzétett hangfelvételen, hogy csatlakozzanak az iraki felkeléshez. "Minden muszlimot arra biztatok, hogy siessen a szent háború csatamezeire, mindenekelőtt Irakba" - mondta a terroristavezér.

A felvételen Zavahri kérdésekre válaszol, amelyeket milicisták tettek fel neki internetes fórumokon. Arra a kérdésre, hogy a terrorszervezet továbbra is tervez-e támadásokat az iraki háborúban részt vevő nyugati országok ellen, Zavahri igennel felelt. Egy másik híve érdeklődésére pedig azt mondta, hogy nincsenek nők az al-Kaida tagjai között.

A hangfelvétel hitelességét egyelőre nem erősítették meg, de a beszélő hangja hasonlít a Zavahri korábbi üzeneteiben hallható hanghoz. Az al-Kaida alvezére legutóbb április 18-án, az Egyesült Államok Irak elleni inváziójának ötödik évfordulóján tett közzé üzenetet az interneten.