Vegyi Alinak szívrohama volt

Vágólapra másolva!
Szívrohamot kapott Vegyi Ali, Szaddám Huszein népirtás miatt halálra ítélt unokatestvére. Emiatt napokig kórházban kezelték, de szerdán visszaszállították az iraki amerikai börtönbe.
Vágólapra másolva!

Visszaszállították az iraki amerikai börtönbe kedden Vegyi Alit, Szaddám Huszein unokatestvérét, akit szívrohama miatt eddig kórházban kezeltek - közölték amerikai illetékesek.

Ali Haszan al-Madzsíd, aki a vegyi fegyverek iránti szenvedélye nyomán kapta gúnynevét, vasárnap került egy amerikai kórházba. Ügyvédje, Badi Aref Ezzat közölte: védence szívrohamot kapott, miután éhségsztrájkot folytatott.

Egy nevének elhallgatását kérő amerikai katonaorvos megerősítette, hogy Madzsíd szívrohamon esett át, de közölte, hogy az állapota stabil, és visszaszállították az amerikai börtönbe.

Vegyi Alit, aki fogva tartásának körülményei ellen akart tiltakozni az éhségsztrájkkal, az iraki kurdok ellen az 1980-as években végrehajtott népirtás kitervelése miatt ítélték kötél általi halálra tavaly nyáron.

Az iraki elnöki tanács február végén jóváhagyta a 66 éves Madzsíd kivégzését, és ezzel elhárult az utolsó jogi akadály a halálbüntetés végrehajtása elől.