A Hamász jelöltjének nevezte Obamát McCain

Vágólapra másolva!
Barack Obamát támadta egy internetes fórumon John McCain, aki a republikánusok jelöltje lesz év végén az amerikai elnökválasztáson. McCain szerint a terrorista szervezetnek tartott Hamász Obamát látná szívesen az elnöki székben, bezzeg az ő megválasztása a palesztin csoport legrosszabb rémálma lenne. Nem ez az első eset, hogy Obamát apja muszlim vallása miatt támadják.
Vágólapra másolva!

A Hamász radikális palesztin szervezet "kedvenc jelöltjének" nevezte a demokrata elnökjelöltségre pályázó Barack Obamát John McCain, a republikánus elnökjelöltség várományosa egy internetes fórumon. "Úgy gondolom, teljesen világos, hogy a Hamász kit látna szívesen az Egyesült Államok következő elnökeként. Fontos, hogy az emberek megértsék: én a Hamász legrosszabb rémálma lennék. (...) Amennyiben a Hamász Obama szenátort támogatja, a választók ennek megfelelően hozhatják meg döntésüket" - idézte McCain pénteki szavait a The Weekly Standard című amerikai hetilap internetes kiadása.

Obama korábban többször leszögezte, hogy terrorista szervezetnek tartja a Hamászt, és helytelenítette, hogy Jimmy Carter volt amerikai elnök találkozott a radikális palesztin szervezet elnökével. Az illinois-i szenátor azt mondta, hogy elnökké választása esetén nyitott lenne a tárgyalásokra Iránnal, Észak-Koreával és a kubai vezetéssel, ám a Hamásszal nem folytatna megbeszéléseket. Sőt, nemrég hangsúlyozta, hogy elnökként együttműködne Izraellel a Hamászhoz hasonló terrorista csoportok elszigetelése érdekében, és támogatná a zsidó állam jogát az önvédelemhez.

Obama szóvivője felszólította McCaint az internetes fórumon tett megjegyzése után, hogy korábbi ígéretének megfelelően tiszteletteljes kampányt folytasson, és ne állítson olyasmit, amiről maga is tudja, hogy nem igaz. Korábban több önkéntes is azért távozott az Obamával versengő Hillary Clinton stábjából, amiért olyan leveleket küldtek szét a világhálón, amelyekben azt írták, Obama valójában muszlim vallású, a szenátusban a Biblia helyett a Koránra esküdött föl.

Idén februárban komoly vita robbant ki a két rivális demokrata elnökjelölt-aspiráns stábja közt egy fotó miatt, amely tradicionális kenyai muszlim viseletben ábrázolja Obamát. A fotó egy Clintonhoz közel álló weboldalon jelent meg, Obama csapata szerint azért, hogy lejárassák vele az illinois-i szenátort. (Bár Obama kenyai származású apja valóban muszlim vallású, a szenátor katolikus nevelést kapott)