Három tornádó söpört végig Virginián

Vágólapra másolva!
Több mint 200 ember megsérült és számtalan ház megrongálódott hétfőn, amikor egymás után három tornádó söpört végig Virginia államon.
Vágólapra másolva!

Virginia állam középső és délkeleti részében okozták a hétfő délutáni tornádók a legtöbb kárt. Az állam legdélebbi városa, Suffolk szinte teljesen romba dőlt, itt söpört végig az első tornádó. Az állam kormányója szükségállapotot hirdetett.

A tornádók fákat és villanyoszlopokat téptek ki, lefújták a házakról a tetőket és autókat kaptak fel a levegőbe. Számtalan ház megsemmisült, több mint 200 ember megsérült. Bár a suffolki kórház is jelentős károkat szenvedett, a városi szóvivő úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy el tudják látni a betegeket.

A második tornádó az elsőtől 60 mérfölddel északnyugatra, Richmond mellett, Colonial Heighs városában okozta a legtöbb kárt, itt legkevesebb 18 ember sérült meg. A harmadik tornádó pedig innét 70 mérföldre, Lawrenceville mellett pusztított - közölte a CNN-nel Bryan Jackson meteorológus. A szélsőséges időjárás folytatódik a térségben.