Izrael szerint a palesztinok nagy támadásra készülnek

Vágólapra másolva!
Palesztin szélsőségesek nagyszabású támadás végrehajtására készülnek májusban, az Izrael állam megalapításának hatvanadik évfordulójával kapcsolatos ünnepségek idején - figyelmeztetett kedden az izraeli katonai hírszerzés parancsnoka.
Vágólapra másolva!

Ámosz Jadlin vezérőrnagy kijelentése olyan időpontban hangzott el, amikor izraeliek és palesztinok egymásra hárítják a felelősséget egy gázai övezeti robbanásért, amelyben többek között egy anya és négy kisgyermeke halt meg.

"Kísérletek történnek arra, hogy végrehajtsanak egy +minőségi+ akciót: izraeli civilek elrablását vagy egy nagy robbantást" az ünnepségek idején - mondta a hírszerzőfőnök a kabinet tagjainak. A lehetséges merényletet egy zsidó ünnepnapon 2002-ben végrehajtott öngyilkos robbantáshoz hasonlította, amelynek harminc halottja volt egy izraeli tengerparti szállodánál.

Izrael várhatóan szigorú biztonsági intézkedéseket léptet életbe, egyebek közt megtiltja a palesztinok belépését az ország területére a május 8-i függgetlenség napja körüli időben. Az egész hónapban zajló ünnepségek kiemelt vendégei között lesz George Bush amerikai elnök is.