A palesztinok elfogadtak egy tűzszüneti tervet

Vágólapra másolva!
Palesztin csoportok elfogadták az Izraellel kötendő tűzszünet Egyiptom által javasolt tervét - jelentette szerdán a MENA egyiptomi hírügynökség, miközben Izrael rakétát lőtt ki a Gázai övezet déli részén fekvő rafahi határátkelő közelében lévő fegyverüzemre.
Vágólapra másolva!

Egyiptomi közvetítéssel tizenkét palesztin fegyveres csoport adta elvi beleegyezését egy átfogó és kölcsönösségen alapuló tűzszünet tervéhez, amely kezdetben a Gázai övezetre vonatkozna, majd később kiterjesztenék Ciszjordániára is. A fegyvernyugvásért cserébe Izrael feloldaná a Gázai övezet blokádját.

A két legnagyobb palesztin mozgalom, a radikális Hamász és a mérsékelt Fatah már múlt héten jóváhagyta a javaslatot. Az Iszlám Dzsihád képviselője azt mondta, hogy pártolja a tűzszünetet a Gázai övezetben, ám Ciszjordániában fenntartja magának a jogot az izraeli támadások megtorlására.

Eközben az izraeli hadsereg légicsapást mért egy fémöntödére a Gázai övezet déli részén fekvő rafahi határátkelő közelében. A támadásban egy palesztin személy életét vesztette, és legalább három, más hírek szerint hat ember, köztük egy gyerek megsebesült. Az Iszlám Dzsihád közölte, hogy az áldozat a szervezet egyik helyi vezetője volt.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy légicsapást hajtott végre a térségben, és a művelet célpontja egy olyan épület volt, ahol fegyvereket állítottak elő. A hadsereg szóvivője sebesültekről nem tudott.