Lázadók robbantották fel magukat Kabulban

Vágólapra másolva!
Egy épületben rejtőzködő fegyvereseket próbáltak meg elfogni az afgán biztonsági erők Kabulban, amikor a felttelezett tálibok rakétavetőkből és automata fegyverekből tüzet nyitottak. A fegyveresek, hogy elkerüljék az őrizetbe vételt felrobbantották magukat.
Vágólapra másolva!

Feltételezett tálib felkelőkkel csaptak össze az afgán biztonsági erők Kabul óvárosának közelében, a fegyveresek, hogy elkerüljék az őrizetbe vételt felrobbantották magukat - közölte szerdán az afgán belügyminisztérium egy tisztviselője. A lövöldözés azt követően robbant ki, hogy az afgán erők körbevettek egy épületet, ahol feltételezésük szerint fegyveresek rejtőzködtek Gozargah térségében, nem messze az óvárostól.

A szembenálló felek rakétavetőkből és automata fegyverekből lőtték egymást. Az összecsapásban meghalt az afgán titkosszolgálat két tisztje, két másik pedig megsebesült. Egy tisztviselő arról számolt be, hogy életét vesztette egy nő is. Az afgán titkosszolgálat irányítja az épület elleni ostromot, de abban részt vesznek az afgán hadsereg katonái és a rendőrök is. A felkelők láthatóan jól felfegyverzettek és rengeteg lőszerük van - mondta egy rendőr.

A Kalid afgán rádióállomás újságírója látta, hogy az afgán titkosszolgálat emberei három gyanúsítottat szállítottak el a helyszínről. Jelentések szerint a térségben robbanások hallatszanak és lövedékek süvítenek a levegőben, a polgári lakosság menekülve hagyja el lakóhelyét.

Az összecsapás néhány nappal azt követően robbant ki, hogy tálib fegyveresek kézi fegyverekből és rakétavetőkből nyitottak tüzet egy kabuli díszszemlén Hamid Karzai államfőre, kormánya tagjaira és magas rangú katonai vezetőkre. A merényletben egy parlamenti képviselő, valamint egy 10 éves gyermek életét vesztette.