Megtámadták az iraki elnök feleségének konvoját

2008.05.04. 17:24

Pokolgép robbant az iraki elnök feleségének konvoja mellett Bagdadban. A kocsikban utazók közül négyen megsérültek, de Hiro Ibráhim Ahmed, Dzsalal Talabani államfő felesége sértetlenül megúszta a robbanást.

Pokolgépes támadás érte az iraki államfő feleségének konvoját Bagdad belvárosában: négy testőre megsebesült, de ő maga sértetlen maradt - közölte az iraki elnöki hivatal.

A bejelentés szerint Dzsalal Talabani államfő felesége, Hiro Ibráhim Ahmed a nemzeti színházba tartott egy kulturális fesztiválra, amikor a kocsisor egyik autója mellett házilagos készítésű pokolgép robbant a Karrada negyedben.

Egyelőre nem tudni, hogy az elnökfeleség volt-e a merénylet célpontja. A rendőrség úgy tudja, hogy két katona és két civil sebesült meg a detonációban, amely egy katonai konvoj ellen irányult.

Ugyanakkor legkevesebb 13 síita fegyverest öltek meg szombat este óta a bagdadi Szadrváros negyedben amerikai katonák - közölte vasárnap az amerikai hadsereg. Iraki biztonsági erők legalább tízre teszik a halottak és 17-re a sebesültek számát a kétmilliós síita negyedben lezajlott legutóbbi összecsapásokban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK