Újra szóba áll majd Kína a dalai lámával

Vágólapra másolva!
Őszinte légkörű volt a kínai-tibeti tárgyalás - nyilatkozta a dalai láma küldötte. Vasárnap a küldöttek megállapodtak, hogy folytatják majd az egyeztetéseket, amelyek a tibeti helyzet rendezésére irányulnak.
Vágólapra másolva!

A dalai láma egyik személyes küldötte úgy vélte, hogy "őszinte légkörű" volt az a találkozó, amely során társával felvette a kapcsolatot a kínai központi kormányzat illetékeseivel, és a tibeti helyzet rendezéséről tárgyaltak. A tibeti szellemi vezető két küldötte vasárnap a dél-kínai Sencsen (Shenzhen) városában tárgyalópartnereivel abban állapodott meg, hogy folytatják az egyeztetéseket.

Lodi Gyara követ a hongkongi repülőtéren, mielőtt beszállt volna az Indiába induló repülőgépbe, a brit hírügynökségnek adott nyilatkozatában "jó első lépésként" értékelte a megbeszélést. Az indiai Dharmaszalában száműzetésben működő tibeti kormány csak azután ad ki hivatalos közleményt, miután ők ketten tájékoztatták a dalai lámát a találkozóról.

Tibetben március elején törtek ki véres zavargások. Peking a dalai láma többszöri kérésére és a Nyugat ösztönzésére lépett kapcsolatba a vallási vezető munkatársaival.