Bozóttüzek pusztítanak Floridában

Vágólapra másolva!
Szükségállapotot rendelt el Florida kormányzója az államban pusztító tűzesetek miatt. A hatóságok gyújtogatásra gyanakodnak, és attól tartanak, a száraz időjárás és a szél miatt nagyobb területet boríthatnak el a lángok.
Vágólapra másolva!

Több ház is a lángok martaléka lett, és több száz embert kellett otthonából kimenekíteni tűzesetek miatt az egyesült államokbeli Floridában, ahol Charlie Christ, az állam kormányzója helyi idő szerint hétfőn szükségállapotot rendelt el. A szárazság és szél miatt tűzesetek veszélye fenyeget az állam legnagyobb részében a következő napokban - indokolta döntését a kormányzó.

A félszigeten vasárnapig nem várható csapadék, és vörös fokozatú riasztást adtak ki Florida északi és középső vidékének legnagyobb részére. A rendőrség gyanúja szerint a gyújtogatás történt. Egy szemtanú látott valakit, aki gépkocsijából valamit kidobott a mezőre, majd rövidesen felcsaptak a lángot - közölte egy Palm Bay-i nyomozó. Több ház porig égett és több út a lángok miatt járhatatlan Brevard megyében, Daytona Beachtól északra több mint 500 házat kellett kiüríteni a hatóságok szerint.