Családtagjai megölésével gyanúsítanak egy osztrák férfit

Vágólapra másolva!
Egy osztrák férfit azzal gyanúsítanak, hogy megölte lányát, feleségét, szüleit és apósát. A férfi, aki megpróbált öngyilkosságot elkövetni, azért követte el tettét, mert meg akarta menteni családját a pénzügyi gondoktól.
Vágólapra másolva!

A hozzátartozói megölésével gyanúsított 39 éves férfi szerda hajnalban önként jelentkezett a bécsi rendőrségen. Bevallotta, hogy egy fejszével megölte negyvenkét éves feleségét és hétéves lányukat. A két holttestet a férfi Hietzing kerületi lakásában a rendőrség megtalálta, a kislányé egy szekrényben feküdt. Az első vizsgálatok alapján a gyanúsított valószínűleg már kedden megölte őket a fejükre mért fejszecsapással. Elmondása szerint a gyilkos fegyvert nemrégiben vásárolta.

A hatóságok később, a reggeli órákban - a gyanúsított vallomása alapján - újabb holttesteket fedeztek fel két különböző helyszínen. A felső-ausztriai Linzben a férfi szüleit, Ansfeldenben pedig az apósát találták meg holtan. A rendőrség feltételezi, hogy velük kedd este, felesége és lánya meggyilkolása után végzett a gyanúsított. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért ölte meg családtagjait.

A bécsi bűnügyi rendőrség vezetői sajtóértekezletet tartottak az ügyben A kihalggatás során - közölték - a gyanúsított elmondta: különböző spekulatív ügyleteken hat számjegyű összeget veszített, és cselekedetével a családját szerette volna megmenteni a "szégyentől". A pénzt állítólag hozzátartozóitól kérte kölcsön.

A rendőrség szerint a gyanúsított megpróbált öngyilkosságot elkövetni, de nem sikerült neki, szigorú felügyelet alá helyezték. Az osztrák sajtó értesülései szerint a férfi publicisztikát tanult az egyetemen, de az utóbbi időben szabadúszó tanácsadóként tevékenykedett.

Az újabb súlyos családi bűncselekmény sokkolóan hatott az osztrák közvéleményre, annál is inkább, mert nem sokkal azután következett be, hogy fény derült az amstetteni vérfertőzéses esetre. Az utóbbi a tett különösen megdöbbentő és egyedi jellege miatt érzékelhetően nagyobb megrázkódtatást keltett, mint a mostani. A rendőrségi statisztikák szerint az utóbbi három évben hat olyan brutális bűncselekmény történt az országban, amelyben különböző indítékokból családtagokat vagy hozzátartozókat mészároltak le.