Hisz a bűntelen Mars-lakókban a Vatikán

Vágólapra másolva!
Lehet élet a Marson, és teremthetett értelmes idegen lényeket Isten - állítja egy cikkében a Vatikán csillagásza. A vatikáni csillagvizsgálót igazgató Gabriel Funes atya szerint az idegen értelmes lények akár még az eredendő bűntől is mentesek lehetnek.
Vágólapra másolva!

Nem lehet kizárni az életet a Marson - írta a Vatikán csillagásza. Gabriel Funes atya a vatikáni újságban írt erről és arról is, hogy az Úr által teremtett egyéb értelmes élet is létezhet a világűrben. A Földön kívüli élet utáni kutatás nem ellentétes az Istenbe vetett hittel - írta az Idegenek a testvéreink című cikkében.

Funes atya szerint az élet földön tapasztalható sokszínű megnyilvánulásához hasonlóan létezhetnek Isten által teremtett intelligens lények a világűrben. Egyesek közülük akár mentesek is lehetnek az eredendő bűntől - állítja.

A Vatikán csillagásza a 400 évvel ezelőtt az egyház által napközpontú világképe miatt elítélt Galileo Galileivel kapcsolatban azt írja, elkövettek hibákat, de itt az ideje, hogy lapozzunk és a jövőbe tekintsünk. A tudománynak és a vallásnak szüksége van egymásra, és sok csillagász hisz istenben - írja.

A Róma közelében fekvő vatikáni csillagvizsgáló igazgatója elismert tudós, aki már a világ számos egyetemével dolgozott együtt - írja róla a BBC News. A Vatikán, hogy erősítse tudományos hitelét, jövőre konferenciát tervez A fajok eredete szerzője, az evolúciós elmélet kidolgozója, Charles Darwin születésének 200. évfordulója alkalmából.