Paparazziktól védik az amstetteni áldozatokat

Vágólapra másolva!
Meg kellett erősíteni az őrséget az amstetteni kórház körül, ahol a vérfertőzéssel vádolt Fritzl családtagjait ápolják. A paparazzik ugyanis egy fotó kedvéért sokmindent megtesznek: lyukakat ásnak a földbe, alufóliával próbálják álcázni magukat, bemásznak az erkélyen. A kórház vezetése akkor döntött az őrség szigorítása mellett, amikor egy fotós megtámadta az egyik biztonsági őrt.
Vágólapra másolva!

Megerősítették az őrséget az amstetteni klinika körül, ahol a vérfertőzéses eset áldozatait ápolják, miután egy fotós megtámadta a biztonsági szolgálat egyik emberét. A fotós egy ütővel támadt a biztonsági őrre, aki megpróbálta visszatartani, majd elmenekült. A paparazzik az utóbbi időben egyre több kísérletet tesznek, hogy elsőként lencsevégre kapják az amstetteni rém áldozatait - írja a brit Press Gazette.

Az eset csupán néhány nappal azután történt, hogy egy másik biztonsági őr sebeit el kellett látni, mert leesett a kórház erkélyéről. Az erkélyen egy fotóssal kellett dulakodnia, aki megpróbált bejutni a családtagokhoz.

A kórház vezetősége egy hete már panaszkodott amiatt, hogy 22 paparazzit kellett kitessékelniük az épületből, miután azok megpróbáltak beosonni az intézménybe, hogy lefényképezzék a Fritzl-család ott ápolt tagjait. A fotósok egy része rendőrnek, takarítónak öltözött, egy másik pedig egy földbe vájt lyukban rendezkedett be étellel és itallal hosszú időre - azt remélte, előbb-utóbb esélye lesz megcsinálni a fotót.

Az intézet biztonsági főnöke, Richard Riegler szerint a fotósok "lyukakat ásnak a földbe, alufóliába burkolóznak, hogy becsapják a hőérzékelős kamerákat, vagy különféle lepedőkkel próbálják álcázni magukat, hogy bejussanak". "Mostanáig minannyiukat lelepleztük. De nem tudom, meddig tarthat még ez a helyzet" - tette hozzá a Press Gazette tudósítója szerint.

A gyógyintézet keddi bejelentése szerint mostantól az őrök párosával teljesítenek szolgálatot, és a járőrözésre kutyákat is magukkal visznek. A kórház orvosigazgatója, Berthold Kepplinger a paparazzikra utalva azt mondta: "a család nyugalma érdekében véget kell vetni ennek az őrületnek."

A gyógyintézet közlése szerint az ápoltak a körülményekhez képest jól vannak, külön orvos- és pszichológuscsapat foglalkozik velük. Bár még mindig az intenzív osztályon fekszik, jobban van az a tizenkilenc éves lány is - Kerstin -, aki több mint egy hónappal ezelőtt életveszélyes állapotban került kórházba.

Az amstetteni Josef Fritzlt az orsztrák hatóságok azzal vádolják, hogy 24 éven át - saját otthona alatt épített bunkerben - tartotta fogva lányát, a most 42 éves Elisabethet, akivel vérfertőző viszonyt folytatott. A 73 éves férfinak hét gyermeke született lányától, akik közül hármat feleségével nevelt, míg hármat lányával együtt tartott fogva. A férfi - aki korábban beismerte tettét - ügyvédje és a vizsgálatot elrendelő ügyészség egyaránt pszichiátriai szakértői vizsgálatot kért Fritzl elmeállapotának felmérésére.