Csókolózásért csuknak le két nőt Dubajban

Vágólapra másolva!
Egy hónapra börtönbe kell vonulnia két külföldi nőnek az Egyesült Arab Emírségekben, mert egy strandon csókolóztak. A dubaji rendőrség kampányt indított a transzvesztiták ellen is.
Vágólapra másolva!

Csókolóztak és egymást átölelve feküdtek a tengerparton, "mint egy házaspár" - szemtanúk szerint ezt csinálta két külföldi nő az Egyesült Arab Emírségekben, és ezért egy dubaji bíróság elítélte őket.

A bíróság erkölcstelennek ítélte a 30 éves libanoni és a 36 éves bolgár nő intim együttlétét, és úgy határozott, hogy a büntetésük letöltése után el kell hagyniuk az országot - írta a Gulf News című napilap hétfői számában. Dubaj lakosságának mintegy 80 százaléka külföldi, az emírség mégis ultrakonzervatív irányvonalat képvisel a szexuális erkölcs terén.

A Gulf News arról is beszámolt, hogy a dubaji rendőrség ötnapos kampányt indított a transzvesztiták ellen "a társadalmi értékek védelmének" jelszavával. A hatóságok azzal indokolták a kampányt, hogy az utóbbi időben egyre több transzvesztita jelent meg nyilvános helyeken, főleg bevásárlóközpontokban.

A rendőrség közerkölcsöt sértő vétség címén őrizetbe fogja venni mindazokat (nőket és férfiakat egyaránt), akik a másik nem ruhájába öltözve jelennek meg nyilvánosan.